Afasi-assistent

iPad og Android tablet


Opret ikon til Afasi-assistent på hjemmeskærmen / startskærmen

Afasi-assistent fungerer bedst på en iPad og en Android tablet, hvis man opretter et ikon på hjemmeskærmen (ipad) eller startskærmen (Android tablet). Derefter kan man starte Afasi-assistent ved at trykke på ikonet på hjemmeskærmen/startskærmen. Man undgår blandt andet, at søgelinjen i browseren fylder op og også andre uhensigtsmæssigheder ved browseren.


iPad

Når man er inde på siden www.afasi-assistent.dk/app skal man trykke på et lille ikon i øverste højre hjørne af browseren - lige for enden af søgelinjen - en lille kasse med en pil op. Der kommer så en menu frem, hvor man vælger "Føj til hjemmeskærm" - og derefter klikker man "Tilføj" i toppen af denne menu:

Når man starter Afasi-assistent fra ikonet på hjemmmeskærmen, får den bedre plads og opfører sig stort set som en iPad-app:

Den eneste ulempe er, at man skal sikre sig, at app'en er ude af hukommelsen, for at den bliver opdateret, når der kommer en ny version. Se her, hvordan man gør det: Luk en app på din iPad

Bemærk i øvrigt, at man aktuelt ikke kan benytte taleforståelse på iPad, så her er der i stedet selvvurdering af benævnelse i opgavetyperne "Benævnelse" og "Vælg et hint".


Android tablet

På en Android tablet skal man bruge Chrome-browseren (fx ikke Samsungs browser på en Samsung tablet). I øverste højre hjørne er der tre lodrette prikker. Når man trykker på dem kommer der en menu frem, og på den skal man vælge: Føj til startskærm.

Ligesom på iPad virker Afasi-assistent bedst på en Android-tablet, når den startes fra en genvej på startskærmen, idet blandt andet hele skærmen er til rådighed for app'en.

I modsætning til iPad kan man anvende taleforståelse på en Android tablet, hvis man bruger Chrome-browseren.